به گزارش شبکه ایران، دستگیری یک شهروند انگلیسی به خاطر انتشار یک شوخی امنیتی در صفحه شخصی خود در سایت "توییتر" نشان داد که مقامات این کشور تا چه حد میتوانند در قبال موضوع آزادی بیان، استانداردهای دوگانه داشته باشند.
در جریان اغتشاشات بعد انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایران، مقامات کشورمان بر نقش موثر شبکههای اجتماعی و به خصوص سایتهایی مثل توییتر در انتشار اخبار دروغ و سازماندهی اغتشاشات تاکید میکردند اما با فیلتر شدن برخی از این شبکههای اجتماعی در ایران، هیاهوی تبلیغاتی گستردهای از سوی کشورهای غربی و به خصوص انگلیس که بر حمایت مالی از سایتهایی مثل توییتر تاکید میکردند، علیه ایران انجام شد.
* چاقوی توییتر دستهاش را برید!
اما اکنون با در معرض خطر قرار گرفتن امنیت یک فرودگاه در انگلیس تنها با یک شوخی اینترنتی، مسئولان انگلیسی فهمیدهاند که سایتی مثل توییتر، تا چه حد میتواند در شایعه پراکنی و اقدامات ضدامنیتی موثر باشد.
گزارش شبکه ایران حاکی است که روزنامه دیلیتلگراف در این زمینه گزارش داد که پلیس انگلیس یک شهروند این کشور را تنها به خاطر گذاشتن پیامی طنزآمیز در صفحه شخصی خود در سایت توییتر، به اتهام "تلاش تروریستی" بازداشت کرده است. این مرد انگلیسی در صفحه اجتماعی توییتر خود، خطاب به دوستانش نوشته بود که اگر پرواز وی با تاخیر انجام شود او فرودگاه را منفجر خواهد کرد.
"پاول چامبرز" این پیام را در 6 ژانویه و پس از آنکه بارش برف شدید باعث شد تا احتمال انجام پرواز وی کم شود، منتشر کرده بود. چامبرز در پیام خود با اشاره به تعطیلی فرودگاه، با لحنی طنزآلود یک هفته مهلت داده بود تا اوضاع به روال عادی درآید و گرنه او فرودگاه را منفجر خواهد کرد.
پس از انتشار پیام وی در توییتر، در حالی که طنزآمیز بودن این اقدام کاملاً واضح بود، پلیس انگلیس در عرض مدت کوتاهی پشت در خانه این جوان 26 ساله سر در آورد و وی را بازداشت کرد.
چامبرز در گفتگو با روزنامه ایندیپندنت میگوید هنگامی که پلیس را دیدم، اولین احتمالی که به خود دادم این بود که یکی از اعضای خانوادهام تصادف کرده باشد. اما آنها به من گفتند که به اتهام ارتکاب عملی تروریستی قصد بازداشت مرا دارند و به من تکه کاغذی را نشان دادند که پرینت صفحه توییترم بود و من تازه فهمیدم که چه اتفاقی افتاده است.
* توقیف لپتاب، موبایل و کامپیوتر خانگی تنها به خاطر یک شوخی اینترنتی!
وی پس از بازداشت، به مدت هفت ساعت تحت بازجویی پلیس قرار گرفت و سرانجام به قید کفالت تا 11 فوریه آزاد شد. پست شوخی وی در صفحه توییتر را پاک کردند و لپتاپ وی به همراه تلفن همراه آیفون و کامپیوتر خانگی او نیز توقیف شد.
چامبرز همچنین افزوده است که "فکرش را هم نمیکردم که حتی در هزار سال آینده، چنین اتفاقی تنها به خاطر انتشار یک پست در توییتر برای من بیفتد. من ملایمترین شخصی هستم که شما میتوانید تصور کنید." اما این شهروند انگلیسی احتمالاً نمیدانسته که دولت کشورش، در جریان اغتشاشات ایران، از همین سایت حمایت مالی نیز کرده است.
"تسا مایز" وکیل حقوقی و کارشناس حقوق شهروندی و آزادی بیان در این خصوص به ایندیپندنت گفته است: حرکت پلیس در دستگیری وی مضحک بوده و نشانگر بیچارگی آنان در مبارزه با تروریسم است. آنها دموکراسی را زیر پا له کردهاند.
تصور این مسئله نیز بسیار جالب است که انگلیسیها که با انتشار یک شوخی در محیط توییتر اینقدر دچار هراس و واکنش نسبت به منتشرکننده آن شدهاند، در صورت استفاده از این سایت شایعهپراکن در سازماندهی واضح و گسترده آشوبهایی همانند آنچه که در کشورمان رخ داد، چه عکسالعملهایی در قبال شهروندان خود خواهند داشت.
پایان مطلب/